Medical taping

In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De tape kan blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

De tape heeft een liftende werking op de opperhuid. Er ontstaat onmiddelijk een drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert direct. Een belangrijk effect van de tape is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Medical taping bij hooikoorts

CureTape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die curetape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

De resultaten van de medical taping toepassing van CureTape bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/